Έναρξη με 240 εμβόλια στο Πανεπιστημιακό.. Με επιτυχία η προσομοίωση

karvelis pane

Με τις πλέον ιδανικές συνθήκες έγινε η προσομοίωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από όπου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στις 29 Δεκεμβρίου.

Το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων είναι ένα από τα πρώτα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας που μπαίνουν στην μάχη.

Από τις 29 του μήνα και μέχρι στις 3 Ιανουαρίου θα γίνονται 40 εμβόλια την ημέρα, σε γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στην άσκηση που έγινε παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος τόνισε ότι το εμβόλιο αποτελεί το πραγματικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα με σκοπό ως τις 20 Ιανουαρίου να ολοκληρωθούν για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

Στη συνέχεια θα αρχίσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, ο οποίος για το Νομό Ιωαννίνων θα γίνεται στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και σε μονάδες υγείας που συστεγάζονται με τα Κέντρα Υγείας.

«Όλοι οι χώροι είναι έτοιμοι και ο εμβολιασμός είναι καθήκον, είναι αυτός που θα συμβάλλει για να λυθεί το πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης ανέφερε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν δηλώσει έτοιμοι για τον εμβολιασμό είναι υψηλά και είναι ακόμη υψηλότερα μεταξύ των γιατρών.

Από κει και πέρα το νοσοκομείο είναι πανέτοιμο για να ανταποκριθεί με επιτυχία στη νέα πρόκληση, όπως άλλωστε έκανε και όλο το διάστημα της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ