Έναρξη εκδηλώσεων για τα εκατόχρονα της Πρέβεζας

preveza4Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος αξιοποιώντας το όραμα μιας ομάδας ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, διοργανώνει, σε συνεργασία με άλλους φορείς, σειρά εκδηλώσεων, που έχουν σαν στόχο την αφύπνιση της ιστορικής μνήμης των κατοίκων του Δήμου και παράλληλα να αναδείξουν σπουδαίες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού εκείνης της περιόδου στην πόλη.

Η πανηγυρική εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Πρέβεζας θα γίνει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση θα δημοσιοποιηθεί το λογότυπο, με την βράβευση του νικητή, και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής για τα 100 χρόνια αντιδήμαρχο κ. Κοσμά Κορωναίο.

Στη συνέχεια ο κ. Βαγγέλης Πεφάνης αντιπρόεδρος οργανισμού Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, πρώην αντιδήμαρχος Πατραίων θα αναπτύξει το θέμα «Η συμβολή του πολιτισμού στην εξέλιξη των πόλεων»

Παράλληλα στην ιστορία της Πρέβεζας θα μας ταξιδέψουν παλιοί κανταδόροι της πόλης μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με Πρεβεζάνικα τραγούδια ντόπιων συνθετών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο μήνυμα του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«1912-2012 Ένας αιώνας από την απελευθέρωση της Πρέβεζας που τιμά το παρελθόν της, αναδεικνύει το παρόν της και σχεδιάζει με όραμα το μέλλον της..’

Οι λαοί που έχουν παραδώσει την ιστορική μνήμη στη λήθη του χρόνου δεν έχουν μέλλον. Αυτή την ιστορική μνήμη χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ, τιμώντας όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το όραμα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Στο διάβα του χρόνου δείξαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα . Θα πρέπει εμείς να δείξουμε και πάλι ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα και να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο στηριζόμενοι σε διαχρονικές αξίες προτάσσοντας το γενικό καλό της Πρέβεζας έναντι του ατομικού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ