Ένα μετάλλιο για μια πράξη αυτοθυσίας!

Είχαν αφαιρέσει από τα χέρια κακοποιού απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Και για την πράξη τους αυτή, πέντε χρόνια μετά, τρεις αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων τιμήθηκαν με τον αστυνομικό σταυρό.

Οι δύο αστυνομικοί, στην διασταύρωση της Πεδινής, είχαν βάλει τέλος στην δράση Αλβανού κακοποιού, ο οποίος νωρίτερα είχε διαπράξει διπλή δολοφονία στα Κτίσματα.

Αψηφώντας για την ζωή τους, έπεσαν πάνω στον δράστη ο οποίος κρατούσε στο χέρι του την χειροβομβίδα και τον αφόπλισαν.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, απονεμήθηκε το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» και αντίστοιχο δίπλωμα, σε Υπαστυνόμο Α΄ και δύο Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πράξη τους αυτή.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος και επέδωσε στους βραβευθέντες Τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός».

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, αξιωματικοί και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και των ενώσεων αποστράτων καθώς και συγγενείς και φίλοι των τιμηθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ