Ένα κουνάβι άφησε τα Γιάννινα στο σκοτάδι!!!

Και ξαφνικά μεγάλα τμήματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων βρέθηκαν στο σκοτάδι! Βράδυ Σαββάτου, λίγο μετά τις εννιάμισι με τα καταστήματα εστίασης γεμάτα και την κίνηση στους δρόμους αυξημένη. Κατσικά, Πεδινή, Σεισμόπληκτα αλλά και περιοχές στο κέντρο της πόλης όπως η Λεωφόρος Δωδώνης, βρέθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι. Οι σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας γεγονός που δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα, στις ταβέρνες και τα ουζερί άναψαν φακοί και κεριά για να συνεχιστεί το φαγητό ενώ τα νοικοκυριά έμειναν στο σκοτάδι προσπαθώντας παράλληλα να μάθουν τι έχει συμβεί..

Η επικοινωνία με τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει πια την παλιά ευκολία.

Το πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο έχει μεταφερθεί στην Αθήνα και η… ενημέρωση πελατών γίνεται σε πενθήμερη βάση!! Τις εργάσιμες ημέρες δηλαδή από Δευτέρα και μέχρι Παρασκευή απόγευμα!

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά και ευτυχώς σχετικά γρήγορα!

Τι προκάλεσε την αναστάτωση;

Ένα κουνάβι!!!

Ένα κουνάβι λοιπόν ανέβηκε σε έναν από τους κεντρικούς μετασχηματιστές που βρίσκονται στην Πεδινή. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί βραχυκύκλωμα και η γραμμή να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τα συνεργεία κινήθηκαν άμεσα. Η πρώτη προτεραιότητα ήταν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κάτι που έγινε πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο διακοπής και στη συνέχεια όλες οι περιοχές που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ήταν ευτύχημα ότι οι τεχνικοί βρισκόταν στα Γιάννινα και λειτούργησαν αστραπιαία καθώς η διακοπή από την συγκεκριμένη βλάβη θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ