Ένα χρόνο κολλημένες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι μελέτες για την οριοθέτηση του Αράχθου

gefiri tis artas (1)

Επί ένα και πλέον χρόνο παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος η μελέτης για την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου, έργο ζωτικής σημασίας για την Άρτα καθώς αφορά τόσο στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στην αναπτυξιακή της προοπτική.

Η μελέτη, μετά από αρκετές περιπέτειες, είχε ανατεθεί από το Υπουργείο Υποδομών. Εδώ και ένα χρόνο έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να τύχει περιβαλλοντικής αδειοδότησης όμως ακόμη είναι… στο περίμενε.

Το θέμα ανέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και κατά την σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει σειρά παρεμβάσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μία προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών.

«Υπάρχει η μελέτη για την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου με κόστος 4,5εκατομμύριων ευρώ. Μένει επί ένα χρόνο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και όπως φαίνεται θα περιμένει άλλον ενάμισι ακόμη. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας παρέμβαση καθώς είναι η βάση για τα έργα που πρέπει να γίνουν και για τα οποία υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται έλλειψη προσωπικού και είμαστε σε αναμονή» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο κ. Ψαθάς.

Σημειώνεται ότι αντικείμενο των συγκεκριμένων μελετών είναι η ωρίμανση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής της Άρτας και του ποταμού Αράχθου μέχρι την εκβολή του στον Αμβρακικό κόλπο.

Στη σύμβαση προβλεπόταν η εκπόνηση μελετών διευθέτησης της κύριας κοίτης του ποταμού Αράχθου κατάντη του φράγματος Πουρνάρι ΙΙ και μέχρι τις εκβολές με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, η εκπόνηση μελετών έργων εκτροπής-παράκαμψης της πόλης της Άρτας, μέρους της πλημμυρικής παροχής με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα και μελέτης οριοθέτησης για το τμήμα του ποταμού Αράχθου κατάντη του φράγματος και μέχρι τις εκβολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ