Εμβολιασμένοι σε αγώνες μαζικού αθλητισμού – Η εξαίρεση του 5%

giros kastrou

Ο κορωνoϊός επιμένει και έτσι το υπουργείο Υγείας παίρνει νέα μέτρα σχετικά με τη συμμετοχή ανεμβολίαστων σε αγώνες μαζικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε τέτοιους μαζικούς αγώνες (όπως αγώνες δρόμου, για παράδειγμα) θα συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ θα υπάρχει ένα ποσοστό 5% που θα μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι αλλά με αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Η εξαίρεση γίνεται για να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Η σχετική ανακοίνωση

«Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ