Έμπρακτη στήριξη από την Βουλή

Οκτώ εκατομμύρια για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και ένα εκατομμύριο για την προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο, διαθέτει η Ελληνική Βουλή από τον δικό της προϋπολογισμό.

Μία κίνηση που καταγράφεται στα θετικά και στην οποία είχε καθοριστικό ρόλο ο Γιαννιώτης βουλευτής, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, αλλά και η κρίση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα  η Βουλή των Ελλήνων διαβουλευόταν με την Κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από την Βουλή των Ελλήνων του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται.  Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον κ. Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

Ομόφωνα επίσης δεκτή έγινε και η ενίσχυση με το ποσόν 1 εκ. Ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις ανάγκες στον Έβρο» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ