Εμφύλιος για τους διορισμούς στο Νοσοκομείο

NOSOKOMEIO_PREBEZASΈνας ιδιότυπος πόλεμος ξεσπά στην Πρέβεζα μετά τον διορισμό νέας διοίκησης στο Νοσοκομείο, στον οποίο προχώρησε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Στις επιλογές που έγιναν

αντέδρασε ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Υπουργό με την οποία χαρακτήριζε πρόκληση τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τους θεσμικούς φορείς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το σύνολο της κοινωνίας.

« Είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, κάποιοι νεόκοποι παράγοντες, χωρίς καμία θεσμική ή άλλη ιδιότητα, με μοναδικό προσόν τις κουμπαριές και γνωριμίες με στελέχη του γραφείου σου να προτείνουν και να διορίζουν (κάτι που οι ίδιοι δημόσια δηλώνουν) τους προσωπικούς φίλους και συγχωριανούς σε κρίσιμα πόστα», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Ιωάννου.

Στη μακροσκελή επιστολή του κ. Ιωάννου αντέδρασαν και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα οι κύριοι Νίκος Ιωάννου και Θεόδωρος Κατσαούνος και η κ. Ανδριάνα Σολδάτου.

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, το μένος με το οποίο επιτίθεστε σε νέους ανθρώπους, που έχουμε τη θέληση χωρίς κανένα προσωπικό όφελος σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, να προσφέρουμε τις ιδέες, τις λύσεις και τα οράματά μας, για ένα καλύτερο νοσοκομείο. Μένουμε εμβρόντητοι με τις απόψεις σας ότι νέοι άνθρωποι και επιστήμονες, άφθαρτοι και αυτοδημιούργητοι, θεωρούνται ανίκανοι να συμμετέχουν ως μέλη στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Άτομα καταξιωμένα στα κοινωνικά και επαγγελματικά δρώμενα, που ουδέποτε προκάλεσαν και ουδέποτε έδωσαν αφορμή για δυσμενή σχόλια.

Μας καταλογίζετε ότι βρισκόμαστε στις θέσεις αυτές σήμερα, όχι για το κοινωνικό-πολιτικό μας ήθος, τις ικανότητες και την όρεξη μας για προσφορά στον τόπο, αλλά χάριν προσωπικών φίλων και συγχωριανών. Μας προσβάλετε και μας συκοφαντείτε. Θα θέλαμε λοιπόν πριν οργανώσετε τη νέα σας επίθεση εναντίον μας να μας γνωρίσετε καλύτερα», αναφέρουν στην επιστολή και παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία του βιογραφικού τους.

Η επιστολή στα επόμενα σημεία της γίνεται ακόμη πιο επιθετική προς τον πρώην Νομάρχη Πρέβεζας, γεγονός που ως ένα βαθμό μπορεί να αποτυπώσει και τον εσωτερικό πόλεμο του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

Λυπούμεθα κ. Ιωάννου διότι σύμφωνα με σας, καταξιωμένα άτομα με εγνωσμένες ικανότητες δεν είναι αυτοί που διαπρέπουν στην εργασία τους και δίνουν καθημερινά τη μάχη στο στίβο της ζωής όντας αυτοδημιούργητοι, αλλά οι “βολεμένοι” της δεκαετίας του 80-90 που οι ”δικές σας” παλαιοκομματικές μέθοδοι επιβράβευαν. Για εσάς ικανοί, άξιοι προφανώς δεν είναι οι επιστημονικά καταρτισμένοι και καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, ούτε αυτοί που αποκτούν γνώσεις και ικανότητες μέσα από τις δυσκολίες τις καθημερινότητας αλλά οι δεινόσαυροι που εσείς πολύ καλά ξέρετε να συντηρείτε στα κλειστά κομματικά γραφεία.

Κύριε Ιωάννου, είναι απορίας άξιον πως ενοχληθήκατε μόνο εσείς από την τοποθέτησή μας και ουδείς άλλος, όπως ο καταξιωμένος βουλευτής του Ν. Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος ή ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης ή o πολιτευτής κ. Περικλής Βασιλάκης ή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Γιαμάς ή ο καθ’ ύλην αρμόδιος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Τσούτσης. Για αυτό , σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη επειδή πρίν θέσουμε τους εαυτούς μας αφιλοκερδώς στην υπηρεσία του τόπου μας δεν ήρθαμε να σας ”υποκλιθούμε” και να σας ρωτήσουμε αν συμφωνείτε και αν πρέπει να προσφέρουμε αμισθί τις υπηρεσίες μας στο Νοσοκομείο του Νομού μας! Ίσως όμως, η επιστολή σας γράφτηκε με το σκεπτικό που μέχρι πρότινος εσείς επιλέγατε έμμισθους συνεργάτες σας.

Είμαστε ενεργοί πολίτες και άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν και δίνουν μάχη καθημερινώς τόσο για την προσωπική μας πρόοδο όσο και για την πρόοδο της περιοχής. Έχουμε όμως απορίες!

Πως όλα αυτά τα χρόνια που σας ψηφίζαμε και σας εκλέγαμε Νομάρχη είμασταν άξιοι και ικανοί και τώρα που τοποθετηθήκαμε αμισθί μέλη του Δ.Σ Νοσοκομείου Πρέβεζας αξιολογούμαστε από εσάς ως μη επαρκείς και προσωπικοί φίλοι συγχωριανού μας? Αλήθεια, ποια ήταν η δική σας στάση στη μάχη που εμείς δώσαμε στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές; Σε άρθρα και πρόσφατες δηλώσεις σας, μιλούσατε απαξιωτικά για το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τώρα αλήθεια πως επικαλείστε το θεσμό υπογράφοντας σημειώματα?

Αν εσείς έχετε προσωπικά προβλήματα με τον οποιοδήποτε συμπολίτη μας, δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας. Δε μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε στον κατήφορο που πορεύεσθε. Ευτυχώς που η τοπική κοινωνία της οποίας διατελέσατε πρώτος πολίτης γνωρίζει πολύ καλά το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργεθέντος».

Για μάς, οι θέσεις των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα τιμητικές, όμως είναι αυτονόητο ότι οι παραιτήσεις μας βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργού. Θα θέλαμε ωστόσο να μας γνωρίσετε εάν έχετε από την πλευρά σας να μας προσάψετε τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις για οποιονδήποτε από εμάς και επιπλέον να αιτιολογήσετε επαρκώς τους λόγους που δεν καλύπτουμε τις προϋποθέσεις του να είμαστε μέλη του Δ.Σ ώστε να έχουν και κάποια βάση τα όσα μας καταλογίζετε!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που σας ώθησαν να εκφραστείτε τόσο αρνητικά για τα πρόσωπά μας και να υψώνετε ”φράχτη” στη συμμετοχή στα κοινά καταξιωμένων ανθρώπων. Ανεξήγητη είναι η λυσσαλέα σας επίθεση εναντίον μας θίγοντας αναίτια τις προσωπικότητές μας τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Άλλωστε, η άμισθη θέση του μέλους του ΔΣ είναι ιδιαίτερα τιμητική και εθελοντικής προσφοράς.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μας, και για να σας φύγει η περιέργεια ώστε να μη δημιουργούνται αναίτια λανθασμένες εντυπώσεις για πρόσωπα και καταστάσεις περί του ποιος μας σύστησε, σας γνωρίζουμε ότι προταθήκαμε από θεσμικούς φορείς του Νομού. Αναλυτικότερα, ο κ. Θεόδωρος Κατσαούνος και ο κ. Νικόλαος Ιωάννου προτάθηκαν και από τη δημοτική αρχή της πόλης και το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λούρου/Θεσπρωτικού, η κα Αντριάνα Σολδάτου από το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Συγκούνα , ενώ η κα. Κυριακή Παπαιωαννίδου αν εξετάσετε διεξοδικότερα το βιογραφικό και τα προσόντα της δε θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις. Κρίμα που δε μας προτείνατε εσείς!

Τέλος επειδή θίγεται βάναυσα τόσο η προσωπικότητά μας ως φυσικά πρόσωπα όσο και επαγγελματικά και οικογενειακά, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ