ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Να σταματήσουν τα τεστ για τους ανεμβολίαστους

rapid-test

Μοιάζει πλέον παράλογος ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και με το κόστος μάλιστα να καλύπτεται από τους ίδιους αφού δεν μπορούν να απευθυνθούν σε δημόσια δομή.

Την ώρα που έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα και νοσούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δυσκολεύεται κανείς να κατανοήσει τη σκοπιμότητα του υποχρεωτικού ελέγχου.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάνει λόγο για μέτρο τιμωρητικού χαρακτήρα και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των πολιτών και την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος.

«Υγιείς μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εισέρχεται ελεύθερα στις σχολικές μονάδες και επιβεβαιωμένα περιστατικά  μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών, ακόμη και αν ο  διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα μέτρα έχουν αρθεί σε όλους τους άλλους χώρους πλην του εργασιακού.

   Στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική αφαίμαξη, η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των μη εμβολιασμένων εργαζομένων.

   Η πληρωμή των τεστ οδηγεί στην μείωση του μισθού τους και στην κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην δωρεάν παροχή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ