Ελισάφ: Δεσμεύσεις για το αύριο σε γεμάτη πλατεία

ELISAF_PLATEIA1

Μήνυμα νίκης αλλά και εμπιστοσύνης έστειλαν εκατοντάδες Γιαννιώτες που παραβρέθηκαν, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην ανοιχτή προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποδεικνύοντας στην πράξη την ανάγκη για μια νέα εποχή στα Γιάννενα. Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» μία ακομάτιστη, αυτοδιοικητική κίνηση, μέσα στους οκτώ μήνες που συμπληρώθηκαν από την ίδρυσή της αποτελεί την δύναμη που πρωταγωνιστεί στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Και είναι πλέον βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστεί και την επόμενη ημέρα.

«Είμαστε πραγματικά μια  νέα παράταξη και σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε στις εκλογές. Νέα στις ιδέες. Νέα στην κοινωνική σύνθεση. Νέα στη σχέση μας με τους δημότες. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που στηρίζεται κυρίως στη νέα γενιά – από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις επαγγελματικές – κοινωνικές ομάδες. Μια ομάδα ανθρώπων, που έχει δώσει δείγματα γραφής στους επαγγελματικούς και  κοινωνικούς χώρους.  Μια  νέα παράταξη, ανεξάρτητη,  ακηδεμόνευτη και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις ή επιχειρηματικά συμφέροντα», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.

Κεντρικό σύνθημα όπως αναδείχθηκε από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι το «Μαζί».

Μαζί και την επόμενη μέρα, όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ καθώς η παράταξη δεν διεκδικεί το μονοπώλιο της εξουσίας αλλά την λύση των προβλημάτων προς το συμφέρον των πολλών.

«Οι σκληροί πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι υποκατάστατο πολεμικής σύγκρουσης. Κάθε πολεμική σύγκρουση έχει ως αποτέλεσμα κυρίαρχους και κυριαρχούμενους. Η παράταξή μας απεκδύεται μια παρόμοια διαδικασία, τη μόνη κυριαρχία που διεκδικούμε είναι εκείνη επί των προβλημάτων μας. Προφανώς κρίνουμε τη δημοτική αρχή και επικρίνουμε τις ανεπάρκειές της, την αλαζονεία της εξουσίας, το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφορία. Χωρίς όμως ένα θετικό αντιστάθμισμα με τις σαφείς δεσμεύσεις μας που μπορούν να υλοποιηθούν, ο κριτικός λόγος δεν είναι παρά μια αέναη περιστροφή στο κενό», τόνισε στην ομιλία του.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ELISAF PLATEIA1

Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις της παράταξης σημείωσε ότι διαμορφώθηκαν μετά από εξαντλητική προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αφετηρίες.

Έτσι αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πεδίο σύνθεσης και συναινετικής διάθεσης, στοιχεία που αποτελούν τις προωθητικές δυνάμεις για τη λύση των προβλημάτων.

«Η πρότασή μας είναι η δέσμευσή μας» σημείωσε ο κ. Ελισάφ με σκοπό να γίνει τα Γιάννενα και πάλι πρώτα.

Στη Νέα Εποχή τα Γιάννενα ανακτούν την ιστορική τους θέση. Παύουν να είναι η άκρη της Ελλάδας, γίνονται καρδιά των Βαλκανίων και βρίσκουν την θέση τους στον Ευρωπαϊκό χάρτη.

Ο κ. Ελισάφ περιέγραψε αναλυτικά το σχέδιο της Νέας Εποχής που θέτει ως προτεραιότητες την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την καθαριότητα σε κάθε γωνιά του Δήμου, την αναβάθμιση της λίμνης, την λύση του κυκλοφοριακού, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, την ισόρροπη αθλητική ανάπτυξη, την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού, την δημιουργία μιας πόλης φιλικής και προσβάσιμης για όλους.

Για όλα τα θέματα η παράταξη έχει καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της που αποτελούν και την δέσμευσή της απέναντι στους κατοίκους του Δήμου.

«Αρνούμαστε να βλέπουμε γειτονιές παρατημένες, δρόμους γεμάτους λακκούβες, πεζοδρόμια σπασμένα, πάρκα και παιδικές χαρές εγκαταλελειμμένες.

Έχουμε πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι που ρημάζει. Θέλουμε να αποτελέσει ένα πολυθεματικό πάρκο που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες.

Έχουμε πρόταση για το Άσυλο Ανιάτων που αποτελεί μία εστία ρύπανσης. Θέλουμε να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες.

Κουραστήκαμε να ακούμε για την ανάπλαση στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Προτείνουμε με λίγα χρήματα συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να πάρει και πάλι ζωή.

Καταθέσαμε πρόταση για το Άλσος. Μαζί με τους κατοίκους μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμισή του.

Μιλήσαμε για την ΔΕΥΑΙ. Ξέρουμε πως θα την κάνουμε μία επιχείρηση βιώσιμη, που θα προσφέρει φτηνότερο νερό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη.

Ξέρουμε πως θα πετύχουμε την προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Κι αυτό θα φέρει περισσότερους τουρίστες, περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά, περισσότερες θέσεις εργασίας.

Θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την συμβολή του δήμου στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ελισάφ.

Κατέληξε ζητώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεσμευόμενος ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια καμιά ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Κοινότητας Ιωαννίνων.

H εκδήλωση «έκλεισε» μουσικά με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ