Ελισάφ: Αιχμηρή απάντηση στον ΟΚΠΑΠΑ

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης εναντίον του Μωυσή Ελισάφ και της παράταξής του με αφορμή τις προτάσεις για την κοινωνική πολιτική δεν έμεινε αναπάντητη. Και κάπως έτσι οι δομές του δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχει βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Ουσιαστικά άνευ λόγου και αιτίας καθώς ο κ. Τσουμάνης έδωσε την δική του ερμηνεία σε όσα κατατέθηκαν από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ απέδωσε στον Μωυσή Ελισάφ πρόθεση να κλείσει δομές και να απολύσει εργαζόμενους κάτι που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξης.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε –αναφέρεται και στην ανακοίνωση- απάντηση- ότι θα επανεξεταστεί η λειτουργία δομών καθώς για κάποιες από αυτές μπορεί να μην υφίσταται πλέον λόγος.

Και όπως προκύπτει δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας για το κοινωνικό ιατρείο καθώς τέτοιες ανάγκες καλύπτονται είτε από τις ΤΟΜΥ είτε από τα νοσοκομεία.

«Γίναμε αποδέκτες της αγωνίας πολλών πολιτών αν θα συνεχίσουμε να δίνουμε φάρμακα ή και της αγωνίας εργαζομένων εάν θα χάσουν τη δουλειά τους.

Με όσα στην συνέντευξή του είπε ο κ. Ελισάφ για την Κοινωνική Πολιτική και τις κοινωνικές δομές προκάλεσε μια μεγάλη αναστάτωση διότι ευθέως είπε ότι θα διαλύσει τον Κοινωνικό τομέα. Πιστεύει άραγε ότι η κρίση πέρασε ή πιστεύει ότι υπάρχουν σήμερα πολίτες που δεν έχουν ανάγκη; Και προφανώς το να κόβεις φάρμακα από αυτούς που δεν μπορούν να τα αγοράσουν είναι μια μορφή ρατσισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουμάνης.

Η απάντηση από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ είναι εξαιρετικά αιχμηρή. Σημειώνει δε με νόημα ότι την κοινωνική ευαισθησία του Καθηγητή Παθολογίας και υποψηφίου δημάρχου ο μόνος που την αμφισβητεί είναι ο Φίλιππος Τσουμάνης!

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο πανικός υπήρξε πάντα κακός σύμβουλος. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, σε κατάσταση μόνιμου πανικού το τελευταίο διάστημα, αναζητά αφορμές για να επιτεθεί στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Φυσικά αυτό έχει εξήγηση.

Δεν είναι άλλη από το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργείται στην κοινωνία και θα εκφραστεί την Κυριακή των εκλογών.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατέθεσε με συνέπεια τις προτάσεις της για την Κοινωνική Πολιτική όπως έκανε για άλλους τομείς και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να καταθέτει τις προτάσεις της.

Το κάνει γραπτώς και με υπευθυνότητα γιατί τα γραπτά μένουν.

Παρά ταύτα η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ επιχειρεί να διασπείρει τον πανικό με μισές αλήθειες, χειρότερες από τα ψεύδη.

Δυστυχώς και τα δικά της γραπτά μένουν.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έχει θέσει σε διαβούλευση τις προτάσεις της. Πιστεύει ότι οι ανάγκες της κοινωνίας αλλάζουν και υποχρέωση του δήμου και της δημοτικής αρχής είναι να τις αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές.

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι όλα μένουν ίδια, στάσιμα και δεν χρειάζεται καμία αναπροσαρμογή σχεδίων και δομών.

Μοναχική η πορεία τους.

Και σίγουρα όχι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεταξύ της Αντιδημαρχίας για τα κοινωνικά θέματα, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και του ΟΚΠΑΠΑ δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. «Όλοι ξένοι στο ίδιο σπίτι».

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεν ακολουθεί τον δρόμο τους. Μιλάει με την κοινωνία και συντονίζεται με την πραγματικότητα.

Θεωρεί λοιπόν απαραίτητη την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και καταγεγραμμένες ανάγκες.

Θεωρεί απαραίτητη την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων που έχει μείνει στο 2014.

Δεν απειλεί την εργασιακή σχέση κανενός, αντιθέτως μίλησε για αξιοποίηση του προσωπικού.

Κατέθεσε προτάσεις όπως η πιλοτική λειτουργία τμημάτων βρεφών άνω των τριών μηνών θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα την εργαζόμενη μητέρα.

Έχει συγκεκριμένη πρόταση για την λειτουργία των ΚΑΠΗ με σκοπό την παρέμβαση στα πραγματικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας.

Μια πετυχημένη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αφουγκράζεται και να προτεραιοποιεί τις ανάγκες των πολιτών της. Για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία δομών υποστήριξης και προστασίας και όχι τα σχέδια επί χάρτου και οι μακέτες.

Ο Μωυσής Ελισάφ ως επιστήμονας και γιατρός αλλά και ως ενεργός πολίτης αποδεικνύει καθημερινά την κοινωνική του ευαισθησία. Ο μόνος ίσως που την αμφισβητεί  είναι ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.

Δεν κατάφερε να βρει καλύτερο επιχείρημα για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί φέουδο του. Ας προσπαθήσει ξανά με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ