Ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες έληξε και ο αποκλεισμός του δημαρχείου

astinom pr2

astinom pr2

Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις επτά το βράδυ οι 27 πρόσφυγες, αλληλέγγυοι και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίοι είχαν προσαχθεί κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από την Εγνατία Οδό, που τελούσε υπό κατάληψη.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε το μεσημέρι και ύστερα από σχετική εντολή που είχε δώσει ο Εισαγγελέας καθώς οι διαπραγματεύσεις για την άρση του αποκλεισμού στον αυτοκινητόδρομο είχαν απέβη άκαρπες.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, φοιτητικές και μέλη κινήσεων αλληλεγγύης προχώρησαν στην κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

Στο γραφείο του βρίσκονταν ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου και ορισμένοι συνεργάτες του δημάρχου.

astinom pr1

Με την κίνηση αυτή ζητούσαν την απελευθέρωση των 27 προσαχθέντων από τον κόμβο της Εγνατίας.

Νωρίτερα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων κάποιοι επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, ο οποίος βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

auto koloka

Πέρα από την φραστική επίθεση εναντίον του προκάλεσαν και φθορές στο όχημά του.

Από το απόγευμα εκπρόσωποι κινήσεων αλληλεγγύης είχαν συγκεντρωθεί και έξω από το αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων.

astinom pr3

Λίγο πριν τις επτά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι έκαναν μία διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό.

Μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υποστήριξαν ότι ο καταυλισμός στον Κατσικά είναι ο χειρότερος στην Ελλάδα. Μάλιστα η εκπρόσωπος της Ισπανικής Olvidados, υποστήριξε ότι δεν εισπράττουν κοινοτικά κονδύλια, παρά προσφέρουν έργο μέσα από χορηγίες!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ