Έλεγχοι και πρόστιμα σε Κρυονέρι και Βάλτο

BALTOS 11 14

Εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών για παραλίες εξετάστηκαν το τελευταίο πενθήμερο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Ειδικότερα, οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών.

Ανάμεσα στις παραλίες που ελέγχθηκαν, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, είναι στο Κρυονέρι και τον Βάλτο της Πάργας, για τις οποίες υπήρχε ρεκόρ καταγγελιών!

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 14 συνολικά παραλίες της χώρας προέκυψε πως η συνολική εικόνα στις παραχωρηθείσες για επιχειρηματική δραστηριότητα παραλίες είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εντούτοις, από ένα μέρος των επιχειρήσεων που ελέχθησαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που κυμαίνονταν από την απουσία σήμανσης μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα και άλλες κατασκευές. Επιπλέον, 3 επιχειρήσεις σφραγίστηκαν καθότι δεν διέθεταν σύμβαση παραχώρησης, ενώ συνολικά έχουν μέχρι στιγμής επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

Τι διαπιστώθηκε

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου από τους ελέγχους στις δύο παραλίες της Πάργας προκύπτουν τα ακόλουθα:

Παραλία Κρυονέρι στον Δήμο Πάργας. Εξετάστηκαν 169 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες που αφορούσαν 13 επιχειρήσεις. Σε όλες διαπιστώθηκε αυθαίρετη χρήση επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση.

Παραλία Βάλτος στον Δήμο Πάργας. Εξετάστηκαν 50 καταγγελίες πολιτών και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση. Τα ομπρελοκαθίσματα απομακρύνθηκαν άμεσα από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ