Ελευθέρας στο Δροσοχώρι θέλει το Ζαγόρι

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι ζητά ο Δήμος Ζαγορίου.

Το θέμα έθεσαν στον Υπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η βουλευτής του Νομού Μερόπη Τζούφη.

Η απαλλαγή από την καταβολή αντιτίμου ισχύει σήμερα για τους κατοίκους του Μετσόβου. Κάτι ανάλογο ζητείται και για τους κατοίκους του Ανατολικού Ζαγορίου.

“Είναι άδικο,  ο κάτοικος του Ανατολικού Ζαγορίου, , να μην απαλλάσσεται, αλλά να πληρώνει κανονικά ακόμη και για καθημερινές μετακινήσεις”, ανέφερε ο κ. Σουκουβέλος.  Ο Υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών κ. Καραμανλής, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και δεσμεύτηκε για την επίλυση του θέματος.

Εκτός αυτού έγινε αναφορά και σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, αυτό  της σύνδεσης της Εγνατίας με Μηλιωτάδες-Κήπους Ζαγορίου. 

Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα έθεσε ο Δήμαρχος Ζαγορίου και η σημαντική εξέλιξη είναι ότι, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανέλαβε την δέσμευση για την εκπόνηση της μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου. Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαγορίου, χαρακτήρισε εποικοδομητική την όλη συζήτηση και αναμένει το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,   στο επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ