Εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο ο τζίρος για εστίαση και καταλύματα στο Νομό Ιωαννίνων

ioannina kentro panoramiki

Η αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τον πρώτο μήνα του χρόνου αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής για τον τζίρο στα καταλύματα και την εστίαση.

Οι τρεις από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου καταγράφουν σημαντική αύξηση με το Νομό Ιωαννίνων ο οποίος αποτελεί το βαρύ χαρτί του χειμερινού τουρισμού να έχει τις καλύτερες επιδόσεις.

Στα 3,3 εκατομμύρια ανήλθε ο τζίρος του Ιανουαρίου για καταλύματα και εστίαση αυξημένος κατά 47,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Ο Δεκέμβριος ήταν ακόμη καλύτερος με το τζίρο να φτάνει στα 4,2 εκατομμύρια και να είναι αυξημένος κατά 26,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021.

Στο Νομό Άρτας ο τζίρος εστίασης και καταλυμάτων τον Ιανουάριο ανήλθε στις 134 χιλιάδες αυξημένος κατά 56%, στην Πρέβεζα έφτασε στις 292 χιλιάδες μειωμένος κατά 9,5 ενώ μείωση κατά 14,6% καταγράφεται και στο Νομό Θεσπρωτίας όπου ο τζίρος ανήλθε στις 135 χιλιάδες.

Θεσπρωτία και Πρέβεζα είναι τουριστικοί προορισμοί κυρίως κατά την θερινή περίοδο και παραδοσιακά η τουριστική κίνηση το διάστημα του χειμώνα είναι περιορισμένη, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ