Εκτός ορίων η σύγκρουση της Περιφέρειας με το εργοστάσιο απορριμμάτων

monada asa

Εκτός ορίων φαίνεται ότι βρίσκεται η αντιπαράθεση της Περιφέρειας Ηπείρου με την Αειφορική Ηπείρου και με τον Περιφερειάρχη να αφήνει για μία ακόμη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Οι μέρες αγαστής συνεργασίας για την δημιουργία της ΣΔΙΤ Ηπείρου ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και την θέση τους έχει πάρει μία σύγκρουση άνευ ορίων και χωρίς οι διαστάσεις της να είναι απολύτως γνωστές.

Ένα σκέλος της αντιπαράθεσης αυτής αφορά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που αποφάσισε την καταβολή ποσού 3,5 εκατομμυρίων περίπου στην εταιρεία.

Ο Περιφερειάρχης τουλάχιστον δύο φορές στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «δεν είμασταν εμείς που είχαμε υποσχεθεί τα χρήματα αυτά πριν ακόμη ολοκληρωθεί το εργοστάσιο» χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφές αν υπήρχε τέτοια δέσμευση από πολιτικό πρόσωπο και από ποιο.

Η δεύτερη παράμετρος που σχετίζεται με την σύγκρουση αφορά στο υπόλειμμα και την μεταφορά του.

Το εργοστάσιο θα πρέπει να παράγει το μέγιστο 40% υπολείμματος από το σύνολο των απορριμμάτων που διαχειρίζεται.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη τον περασμένο Δεκέμβριο το υπόλειμμα έφτασε στο 63% και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις της Περιφέρειας η απάντηση που δόθηκε από το εργοστάσιο ήταν πως δεν επρόκειτο για το υπόλειμμα του μήνα αλλά για ποσότητες που προερχόταν από προηγούμενο διάστημα.

«Προσπάθησαν να μας βγάλουν τρελούς… Ενδέχεται να χρειαστεί να δώσει απαντήσεις ο Εισαγγελέας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Καχριμάνης.

Ο ίδιος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μονάδας, ανέφερε ότι ήταν ο πρώτος που προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη για τις αναθέσεις σε συγκεκριμένο νομικό υποθέσεων που αφορούν στην αντιπαράθεση με το εργοστάσιο και την διαχείριση των απορριμμάτων ενώ ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει τους δύο συνταξιούχους δικαστές που μετείχαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Τέλος σαφείς αιχμές άφησε και για τον ΦΟΔΣΑ σημειώνοντας ότι «δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο ποιος θα κάνει την μεταφορά του υπολείμματος όταν αυτή την κάνει η Περιφέρεια δωρεάν… Εδώ κάτι βρωμάει..».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ