Εκτός νέου ΕΣΠΑ μένουν οι αυτοκινητόδρομοι.. Αναζητούνται 600 εκατομμύρια για την ολοκλήρωσή τους!

IONIA EYHNOS

IONIA EYHNOSΆσχημα είναι τα νέα για τους αυτοκινητόδρομους που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης καθώς μένουν οριστικά εκτός του νέου ΕΣΠΑ και χωρίς προς το παρόν να έχει εξευρεθεί πηγή για τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται.

Στους εν λόγω αυτοκινητόδρομους περιλαμβάνονται η Ιόνια Οδός και ο Ε-65 που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο.

Η απόφαση να μην ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους γνωρίζοντες, καθώς τα κονδύλια για τις υποδομές κατά τη νέα προγραμματική περίοδο είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των νέων προκηρύξεων με τις οποίες ξεκινά ουσιαστικά το νέο ΕΣΠΑ, το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο προβλέπει πολύ λίγα κονδύλια για έργα υποδομής με αποτέλεσμα αν μεταφερθούν σε αυτό και οι αυτοκινητόδρομοι, θα καλύψουν πλήρως τους διαθέσιμους πόρους.

Ο ίδιος, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει κάποιο παράθυρο στο μέλλον, λέγοντας πως θα χρειαστεί να γίνει διαπραγμάτευση για το θέμα.

Σημείωσε δε πως για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις του αρμόδιου υπουργείου με τις τεχνικές εταιρείες για τις συμβάσεις παραχώρησης.

Προς το παρόν πάντως και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, δεν υπάρχει εικόνα για την κάλυψη 600 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό ανεκτέλεστο των έργων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ