Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία.. Στους δρόμους και πάλι η Αστυνομία

covid albania

Η πανδημία καλπάζει στην Αλβανία. Τα κρούσματα αυξάνονται. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αλλά και των ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στα Τίρανα είναι πολύ δύσκολη αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν υπακούει στους υγειονομικούς κανόνες.

Το μεσημέρι της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 76.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα φτάνουν πλέον τα 1160!

Τα περισσότερα είναι στην περιοχή των Τιράνων ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και στο Αργυρόκαστρο.

Μάλιστα από δύο που ήταν πριν μερικές ημέρες σήμερα ανέρχονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου σε 13!

Αυξημένα τα κρούσματα και στο Μπεράτι. Μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός και ένας εκπαιδευτικός γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Οι εκκλήσεις των Πανεπιστημιακών γιατρών που φαίνεται ότι δίνουν μία άνιση μάχη είναι συνεχείς. Ζητούν από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να φορούν μάσκες ενώ επισημαίνουν την ανάγκη όσοι είναι θετικοί να μην σπάνε την καραντίνα.

Σε δημόσια παρέμβαση, μετά από αρκετές ημέρες προχώρησε και ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται να βγάλει και πάλι την Αστυνομία στους δρόμους προκειμένου να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 ενώ έλεγχοι γίνονται και στις επιχειρήσεις.

«Μηδενική ανοχή για τους παραβάτες» δηλώνει ο Πρωθυπουργός και προειδοποιεί ότι οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κλείσουν!

Το Δημοκρατικό Κόμμα ωστόσο με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι εκτός ελέγχου και καταλογίζει αδυναμία στο Υπουργείο Υγείας να την αντιμετωπίσει. Μάλιστα καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει επάρκεια υλικών και κυρίως τεστ για να γίνουν στους πολίτες που καταφεύγουν στα νοσοκομεία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ