Εκτός διαγωνισμού η «άγονη γραμμή» Ιωαννίνων- Ηρακλείου

ioannina irakleio

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για οκτώ άγονες γραμμές προχώρησε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς ωστόσο στο πακέτο αυτό να περιλαμβάνεται η πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη γραμμή ήταν μία από αυτές που είχαν τεθεί στη δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών ήταν ικανοποιητικό και εξελισσόταν η διαδικασία του διαγωνισμού.

Ωστόσο στο τελικό πακέτο που βγήκε αυτές τις μέρες στον αέρα η γραμμή δεν περιλαμβάνεται.

Η τύχη της είναι άγνωστη μέχρι στιγμής ενώ γίνεται σαφές ότι πολύ δύσκολα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για μία ακόμη γραμμή.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως είχε αποκαλύψει το Epiruspost, τον περασμένο Μάρτιο, ότι η Αρχή  Πολιτικής Αεροπορίας είχε προχωρήσει στην ανάληψη υποχρέωσης για την τακτική αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου με διάρκεια τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα στην απόφαση είχε οριστεί ως ημερομηνία έναρξης της γραμμής η 1η Οκτωβρίου. Η διάρκεια θα ήταν τέσσερα χρόνια και το σύνολο της πίστωσης 9,4 εκατομμύρια.

Το γεγονός ωστόσο ότι η συγκεκριμένη γραμμή δεν περιλαμβάνεται στον διαγωνισμό που είναι στον αέρα δημιουργεί προβληματισμούς και ερωτήματα για την τύχη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ