Εκτός χρηματοδότησης εκατοντάδες έργα της Ηπείρου

erga

erga577 έργα της Περιφέρειας Ηπείρου τίθενται εκτός χρηματοδοτικών προγραμμάτων σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ξεσκαρτάρισμα που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο καθώς αναμένεται το δεύτερο και πιο επίπονο, το οποίο θα είναι στα έργα του ΕΣΠΑ.

Πέραν των έργων της Περιφέρειας, που αφορούν κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκησης εκτός χρηματοδοτικών πινάκων τίθεται ένα πλήθος έργων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ όπως και αρκετά έργα που προγραμματίζονταν μέσω κονδυλίων των Υπουργείων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων είτε δεν είχε ξεκινήσει ποτέ ενώ μερικά άλλα βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, γεγονός που σημαίνει ότι τα ποσά που υπολείπονται θα πρέπει πλέον να καλυφθούν από τους τελικούς δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται όλα τα αθλητικά έργα που προγραμματίζονταν από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 και εκ των πραγμάτων είχαν πάψει να έχουν οποιαδήποτε τύχη εδώ και χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι περνούν οριστικά στις καλένδες δεκάδες έργα της περιοχής που προγραμματίζονταν μέσω κονδυλίων των Υπουργείων, αλλά ο προγραμματισμός είχε μείνει μέχρι τώρα στα χαρτιά.

Σαφώς η εξέλιξη αυτή δεν είναι διόλου ευχάριστη. Και βέβαια προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με τα έργα του ΕΣΠΑ όπου εκεί το χτύπημα θα είναι πράγματι πολύ μεγάλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους για απένταξη έργων που ακόμη δεν έχουν πάρει τον δρόμο της δημοπράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ