Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τα Κούλουμα

kataigida

kataigidaΚαλές καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλη την χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, από την Κυριακή το βράδυ και ιδιαίτερα την Καθαρά Δευτέρα το σκηνικό του καιρού αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια.

Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Καθαρά Δευτέρα χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.

Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Την Τρίτη παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ