Έκτακτη σύσκεψη για την δασοπροστασία

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτου Ιωάννου προκειμένου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, ιδιαιτέρως όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία και τέσσερα σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδεται καθημερινά από τηνν Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Π. Βασιλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας και κ. Κ. Ματέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Κωνής ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας και Φιλιππιάδας, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Πάργας, Εκπρόσωπος της 131 ΣΜ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πρέβεζας, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο Δ/της Β΄ Λ/Τ Πάργας, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, ο Αν. Πρ. ΕΦΑ Πρέβεζας, ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ, ο Πρ/νος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πρέβεζας και εκπρόσωποι της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας, ο Πρ/νος της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δ. Πρέβεζας, ο εκπρόσωπος του Δ. Πάργας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λούτσας, η Υπεύθυνη των Κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκε η λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις, η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, δρυμούς, ευπαθείς περιοχές καθώς επίσης και η μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού Περιφέρειας και Δήμων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τη δρομολόγηση επιπλέον μέτρων ετοιμότητας ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε  συμβάντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ