Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

PRYTANEISΈκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων αναμένεται να συγκληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, και πολύ πιθανόν την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να καθορίσουν οι πανεπιστημιακοί τη στάση τους, αφού όπως λένε οι πιστώσεις δεν επαρκούν ούτε για τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Οι πρυτάνεις που συνεδρίασαν απόψε στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ενώ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παλινωδεί όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Μάλιστα, τόνισαν ότι με την καταβολή στα Ιδρύματα του 25% της χρηματοδότησης, δηλαδή την καταβολή των δόσεων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου, δεν λύνεται το πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνουν θα εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί.

Αμέσως μετά το Πάσχα, διεμήνυσαν οι πρυτάνεις, θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και για την ασφάλεια των φοιτητών, αφού δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα ασανσέρ των πανεπιστημιακών κτιρίων. Συμπλήρωσαν ότι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών βρίσκονται στον αέρα, αν δεν δοθεί άμεσα επιχορήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ