Έκτακτη συνεδρίαση για το στρατόπεδο Τσακαλώτου

KYANHΣυναγερμό σήμανε στην Πρέβεζα η είδηση ότι το στρατόπεδο Τσακαλώτου, το παλιό πεδίο βολής κοντά στον Παντοκράτορα περιλαμβάνεται στη λίστα των χώρων που προορίζονται για Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών.

Το στρατόπεδο βρίσκεται σε πυκνοδομημένη περιοχή, στον ιστό ουσιαστικά της πόλης και σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Πρέβεζας.

Με δεδομένο το θέμα αυτό, την επιστολή του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη προς όλους τους Δήμους για την υποβολή προτάσεων και τη συνεδρίαση που έχει προγραμματίσει για αύριο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης συγκαλεί το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να ληφθεί απόφαση τόσο για το στρατόπεδο Τσακαλώτου όσο και να διαμορφωθεί πρόταση που θα κατατεθεί στην Περιφέρεια και την ΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μπαϊλης θα  τονίσει ότι όλα τα  Στρατόπεδα της πόλης αποτελούν ιστορικά μνημεία και διεκδικούνται εδώ και χρόνια από την τοπική  κοινωνία  έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν στον λαό της πόλης.

Ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας  για την οριστική παραχώρηση τους και για τον σκοπό αυτό έχουν συνταχθεί σχετικές μελέτες .

Επιχείρημα θα αποτελέσει δε το ότι σήμερα οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται από διάφορους συνδέσμους της πόλης οι οποίοι παράγουν πολιτισμό.

Ο κ.Μπαίλης θα υποστηρίξει επίσης  ότι μια τουριστική  πόλη όπως  η Πρέβεζα  θα υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα  -οικονομικό  και όχι μόνο- από μια τέτοια δραστηριότητα υπογραμμίζοντας  ότι τέτοια Κέντρα  δεν μπορούν  να δημιουργηθούν σε  σημεία εντός των οικισμών των Δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ