Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού για τα ΑΕΙ ζητά η παράταξη του Γ. Στέφου

perifereiako

Η παράταξη “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” καταθέτει αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τις επιπτώσεις και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η παράταξη του Γιάννη Στέφου τονίζει ότι  η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές και τα συμβούλια, θα πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να στηρίξουν το μέλλον των ιδρυμάτων τους.

«Συγκεκριμένα, επειδή θεωρούμε πως οι επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είναι οδυνηρές, τόσο για το μέλλον του ίδιου του Πανεπιστημίου όσο και για την τοπική κοινωνία (αναλυτικά θα αναφερθούμε στη σχετική εισήγησή μας) καλούμε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις να πάρουν θέση και να αντισταθούν στις προθέσεις της κυβέρνησης για την αντισυνταγματική ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την αποδυνάμωση του Δημοσίου Πανεπιστημίου» σημειώνει.

Αξιοσημείωτο είναι πως προτείνει κατά την συνεδρίαση και συζήτηση του σοβαρότατου αυτού θέματος να κληθούν και συμμετάσχουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ