Επεκτείνεται το ασύρματο δίκτυο στα Γιάννινα

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών. Η συντήρηση, αποκατάσταση και επέκταση του μητροπολιτικού δικτύου ήταν ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής και με αφορμή την συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου η αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έκανε και τον πρώτο, συνοπτικό απολογισμό. Όπως σημειώνεται τα  αποτελέσματα μέσα στο πρώτο τρίμηνο είναι εντυπωσιακά καθώς οι χρήστες του ασύρματου δικτύου έχουν αυξηθεί κατά τριάντα φορές! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται οι χρήστες τον Αύγουστο ήταν μόλις 1000 και τον Σεπτέμβριο 1500.

Τον Οκτώβριο ανήλθαν στους 6000 και το Νοέμβριο έφτασαν στους 31.000.

Οι  παρεμβάσεις έγιναν σε σημεία όπου διαθέτει κτίρια ο Δήμος. Πέρα από σημεία στην πόλη όπως είναι η κεντρική πλατεία, η Αβέρωφ, πέριξ του Δημαρχείου και του ΔΗΠΕΘΙ, καλύπτονται και αρκετές κοινότητες με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται πλήρως και τα αγροτικά ιατρεία.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος ευχαρίστησε την ομάδα συνεργατών του που διεκπεραίωσε ένα δύσκολο έργο.

«Η τωρινή διαδικασία είναι η επέκταση μίας συνεχούς 10ετους προσπάθειας του Δήμου μας σε συνδυασμό με το κέντρο δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αλλά και να συντηρηθεί ενεργό ένα δίκτυο που εξυπηρετεί υπηρεσίες και χρήστες με μηνιαία κίνηση πάνω από 15 Terabytes», τόνισε ο κ. Λυκογιώργος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ