“Εξοικονομώ” τέλος για την Ήπειρο…

Τις τρεις πρώτες ημέρες καλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Ετσι, πλέον δεν θα υπάρχει δυνατότητα να γίνουν νέες εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οσοι είναι εντός του συστήματος, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, οι οποίες συγχρηματοδοτούν μέρος του προγράμματος, επιδιώκει την εξασφάλιση επιπρόσθετων πόρων, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα νέων εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα ακόμα.

Τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν για να υποβάλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%, ποσοστό που καλύφθηκε επίσης από τις αιτήσεις, ενώ οριστικοποιήθηκαν 11.181 αιτήσεις που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο ‘Αμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ