Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης.. Έρευνες και στα Γιάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που έφερε κλιμάκιο της υπηρεσίας και στα Γιάννινα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Ηellas» και να έχουν διαπράξει σωρεία επιθέσεων σε στέκια μεταναστών και αντιεξουσιαστών. Οι συλλήψεις και οι κατ’ οίκον έρευνες έγιναν σε έξι περιοχές της Αττικής, στα Γιάννινα και στις Σέρρες. Για το άτομο από την ηπειρωτική πρωτεύουσα που εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν το παραμικρό στοιχείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κατασχέθηκαν:

Πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία

βόμβες μολότοφ

πλήθος κροτίδων

βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, καθώς και αντίστοιχα σύμβολα

ψηφιακά πειστήρια,

μαχαίρια, σπαθιά και σουγιάδες

αντιασφυξιογόνος μάσκα

ρόπαλα

σιδερογροθιές

κυνηγετικά όπλα

φιαλίδια βουτανίου

μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Ε.Β. συμπληρώνουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ακόμα κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής, από όπου μπορεί να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλα άτομα.

Οι υποθέσεις, στις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες -περισσότερες από 20- μεταξύ αυτών και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την επίθεση που σημειώθηκε στη «Φαβέλα» προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και για αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ