Έκρυθμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

NOSOKOMEIO_PREBEZASΈκρυθμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Η απόφαση του Διοικητή να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, αποτέλεσε λάδι στη φωτιά. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα κριθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πρωτοδικείο της Πρέβεζας, οι εργαζόμενοι ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τα χρήματα που τους οφείλονται.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους έξι μήνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία όπως νυχτερινά-αργίες-εξαιρέσιμα-υπερωρίες-εφημερίες έχει φτάσει εκεί που δεν παίρνει άλλο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναφέρουν δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η έναρξη ενός μαζικού και επ’ αόριστον αγώνα για τα αυτονόητα, ενώ υπογραμμίζουν ότι καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Τα οφειλόμενα ποσά ξεκινούν από 600 περίπου ευρώ και φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ανά εργαζόμενο.

Την απόφαση του Διοικητή να προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων καυτηριάζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

«Το κίνημα και η αριστερά έχει την εμπειρία και αναμένει σκλήρυνση της καταστολής και του αυταρχισμού, προκειμένου να περάσει η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της κοινωνικής κατεδάφισης, που υλοποιείται από το μαύρο μέτωπο, της τριμερούς συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνέχειας της προηγούμενης του Παπανδρέου.

Σε αυτό το πλαίσιο αστραπιαία αντέδρασε και ο – μέχρι χθες συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο χώρο της υγείας – διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας στην επίσχεση εργασίας που άρχισαν οι εργαζόμενοι σε αυτό στις 9 του Δεκέμβρη, προκειμένου να δείξει αντανακλαστικά προσαρμογής στις απαιτήσεις των προϊσταμένων και να εγγράψει υποθήκες για το μέλλον. Αυτή την ταχύτητα βέβαια δεν την έδειξε στην πληρωμή των εργαζόμενων. Εύγε!», σημειώνεται σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ