Εκπαιδευτικοί: «Αγνοούνται» τα δικαιολογητικά, χάνεται ο διορισμός

platforma ekpaideutikon

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζουν οι εκπαιδευτικοί που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ καθώς ενώ οι ίδιοι ανήρτησαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τους, πιστοποιητικά επιμόρφωσης από σεμινάρια και άλλα τελικά αυτά δεν καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα και… αγνοούνται!

Αποτέλεσμα είναι να χάνουν μόρια και να μην μπορούν να διοριστούν.

Μάλιστα, αρκετοί εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον ΟΠΣΥΔ, το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά το μόνο που συνέβη ήταν η μία υπηρεσία να ρίχνει «το μπαλάκι» των ευθυνών στην άλλη.

Όπως αναφέρει στοEpiruspost 29χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας δύο παιδιών, «πολλά από τα αρχεία που μεταφορτώθηκαν στην πλατφόρμα δεν προσμετρήθηκαν αλλά καταργήθηκαν και φαίνεται ότι δεν ανέβηκαν ποτέ».

«Απευθυνθήκαμε στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας χωρίς αποτέλεσμα. Μας αγνοούν, μας καταγελούν λέγοντας μας να κάνουμε ενστάσεις χωρίς αντίκρισμα και στο τέλος-τέλος κατηγορούν η μια την άλλη… το γνωστό μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ ΑΣΕΠ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΟΠΣΥΔ».

Όπως προκύπτει το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες εκπαιδευτικούς κάτι που αποκλείει το γεγονός να έκαναν όλοι… λάθος και μάλιστα το ίδιο λάθος.

Έτσι όμως χάνουν μόρια και μαζί τον διορισμό.

Οι ίδιοι ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που αγνοούνται, όποια κι αν είναι, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ αφού τα προβλήματά της διορθωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ