Έκλεισαν την προεκλογική αυλαία οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

ND_GIANNINA– Κοινή εμφάνιση ενώπιον των ψηφοφόρων των Ιωαννίνων

Σε μία κοινή εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου μίλησαν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους τρεις νομούς της Ηπείρου.

Η αίθουσα που έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστη, ωστόσο αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η παρουσία των στελεχών που δεν συμπεριλήφθησαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Παντελής Κολόκας και Στέλιος Λεύκοβιτς εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα σε αυτό το βράδυ που ανήκε κατ εξοχήν στους υποψηφίους, ενώ παρόντες ήταν τόσο ο Γιώργος Γοργόλης όσο και ο Γιάννης Εμμανουηλίδης.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Παπαθανασίου με το χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο αλλά έμειναν και δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή. Στο πολιτικό σκέλος επικέντρωσε στις διαφορές της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα τόσο στα δεξιά της όσο και στα αριστερά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Στην εκδήλωση μίλησαν και οι επτά υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων με την Άννα Ασημακοπούλου να ανεβαίνει πρώτη στο βήμα και να ακολουθούν Σταύρος Καλογιάννης, Γιούλα Μητροκώστα, Φίλιππος Σιάκας, Κώστας Τασούλας, Βασίλης Τσιαλιαμάνης και Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

Η κ. Ασημακοπούλου έκανε αναδρομή στην ιστορική πορεία της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας πολλές φορές το όνομα του Καραμανλή και του Σαμαρά και υποστήριξε ότι είναι η πολιτική δύναμη που υπόσχεται και διασφαλίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο προσδιόρισε στην διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και σε σειρά τοπικών ζητημάτων επικεντρώνοντας στο ρυθμιστικό και τονίζοντας ότι η νέα Κυβέρνηση θα τα παραλάβει από το σημείο που είχαν μείνει το 2009. «Ζητώ τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο με συνέπεια. Σας καλώ να με εμπιστευτείτε και να πάρουμε τον ανηφορικό δρόμο που θα μας βγάλει από το τέλμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Η κ. Γιούλα Μητροκώστα στην ομιλία της ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της προεκλογικής περιόδου, όπως η ανεργία και η ύφεση.

Ο κ. Φίλιππος Σιάκας αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής τονίζοντας ότι κρίνεται το μέλλον της χώρας και κάλεσε όλους να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι οι Έλληνες αναμετρώνται με τη μεγαλύτερη ευθύνη που έχουν ως πολίτες. Μίλησε για ιστορικές στιγμές που περνά η χώρα και τόνισε ότι αυτό για το οποίο θα αποφασίσουμε την Κυριακή είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Μάλιστα παρομοίωσε την εποχή ανάλογη με εκείνη του 1920, όταν ένα λάθος οδήγησε σε μία εθνική τραγωδία. «Τη Δευτέρα η χώρα πρέπει να έχει σταθερότητα, πρέπει να έχει Κυβέρνηση, πρέπει να έχει πλειοψηφία που διασφαλίζει την ευρωπαική της πορεία», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Ο κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης επικέντρωσε την ομιλία του στην επόμενη μέρα και τόνισε ότι το δίλημμα δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Το πρόκριμα των εκλογών είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να υπάρξει ελπίδα για το αύριο.

«Ο αγώνας είναι όλων μας κι αυτών που πικράθηκαν κι αυτών που απογοητεύτηκαν κι αυτών που θύμωσαν…Έχουμε υποχρέωση να ανοίξουμε το δρόμο για το αύριο, ένα αύριο φωτεινό που θα κάνει ξανά τους ανθρώπους να ονειρεύονται» ανέφερε ο κ. Τσιαλιαμάνης.

Η εκδήλωση, καθώς οι ομιλίες έγιναν με αλφαβητική σειρά, έκλεισε με αυτή του Κώστα Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος επανέκαμψε μετά από 16 χρόνια αγρανάπευσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος.

Όλοι οι υποψήφιοι επιχείρησαν να αγγίξουν και το μυαλό και το συναίσθημα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Την Κυριακή θα φανεί ποιος πέτυχε το στόχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ