Έκκληση για συνταγογράφηση των μονοκλωνικών

test koronoios

Έκκληση προς όλους τους γιατρούς απευθύνει το Υπουργείο Υγείας το οποίο ξεκινά ενημερωτική καμπάνια στους ιατρικούς συλλόγους και στους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Μονοκλωνικά διαθέτουν δέκα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Στα Γιάννινα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συνταγογράφηση.

Διαβάστε αναλυτικά: Στα αζήτητα τα μονοκλωνικά που ήρθαν στο Πανεπιστημιακό

«Οι γιατροί πρέπει να ενημερωθούν για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερα αιτήματα, γιατί έχουμε 2.000 δόσεις διαθέσιμες και είναι κρίμα να μην τις χορηγήσουμε ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις έγκυες, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο, είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής μπορούν να λάβουν φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Άρα ο γυναικολόγος- μαιευτήρας τους, θα πρέπει άμεσα από τη στιγμή που θα πληροφορηθεί ότι η γυναίκα είναι θετική στην covid-19, να μπει στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και να υποβάλλει το αίτημα. Εμείς μέσα σε 24 ώρες θα το έχουμε επεξεργαστεί και θα έχουμε κατευθύνει τη γυναίκα στο κατάλληλο νοσοκομείο για να γίνει άμεσα η χορήγηση των μονοκλωνικών», είπε ο κ.Κωτσιόπουλος.

«Πιστεύω ότι με τη νέα θεραπεία μειώνουμε δραστικά τον κίνδυνο να νοσήσει βαριά μια γυναίκα, που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήδη μία έγκυος έχει λάβει τη νέα θεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ