Εκ νέου υποβολή της ΜΠΕ για τον δακτύλιο

Στην εκ νέου υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων, θα προχωρήσει ο Δήμος, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατά την συνάντηση του Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου συμπληρώνουν την μελέτη, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο προκειμένου να κατατεθεί άμεσα με την βεβαιότητα να μην υπάρξουν αυτή την φορά δυσάρεστες εξελίξεις. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το έργο θα κατασκευαστεί μέχρι την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Στην συνάντηση με τον κ. Φάμελλο ο Δήμος επέμενε ότι δεν μπορεί να συσχετιστεί η ΜΠΕ του δακτυλίου με την Κενάν Μεσαρέ και την Βογιάνου, θέση όμως που δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο.

Συμφωνήθηκε ωστόσο ότι η μελέτη δεν θα επιφέρει κατασκευαστικές βελτιώσεις στους υφιστάμενους οδικούς άξονες.

Το δεύτερο το οποίο συμφωνήθηκε και ξεμπλόκαρε ουσιαστικά την ΜΠΕ, είναι να συμπεριληφθεί ένα επιπλέον κεφάλαιο που θα περιλαμβάνει τους υφιστάμενους δρόμους και βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα προκύπτουν μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας.

«Ενσωματώνουμε ένα κεφάλαιο με βελτιώσεις που μπορεί να προκύψουν ώστε να υποβάλλουμε και πάλι την μελέτη. Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε χρόνος, όμως δουλεύουμε με ταχείς ρυθμούς ώστε να καταθέσουμε την μελέτη και να προλάβουμε να κάνουμε το έργο», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ