Είσοδος Ηγουμενίτσας: Στον αέρα ο διαγωνισμός

Στη φάση της δημοπράτησης βρίσκεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για την είσοδο της πόλης για την οποία οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 11,6 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών, δηλαδή σε δύο χρόνια.

Το τμήμα της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας από την Εθνική οδό Ιωαννινων-Ηγουμενίτσας αποτελεί την απόληξη της εθνικής οδού.

Αναπτύσσεται εντός της ρυμοτομικής ζώνης του σχεδίου πόλης και ως εκ τούτου ο χαρακτήρας της καθορίζεται, όσο αφορά τα λειτουργικά της χαρακτηριστικά, ως αστική αρτηρία με χαρακτήρα συλλεκτηριας οδού.

Όσο αφορά τα λειτουργικά της χαρακτηριστικά,το κύριο κυκλοφοριακό της χαρακτηριστικό είναι η διερχόμενη κυκλοφορία (αστική αρτηρία) και δευτερευόντως η ανακατανομή της κίνησης στο εσωτερικό (συλλεκτηρια).

Εκτός της κίνησης προς την κατεύθυνση των Ιωαννινων εξυπηρετείται και η κίνηση προς Σαγιάδα και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι κινήσεις αυτές βέβαια μετά την κατασκευή της παρακαμπτηριας οδού θα μεταφερθούν σ αυτή και θα παραμείνει η αστική και περιαστική κίνηση.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης στις χρήσεις γης παράπλευρα της οδού και στο εσωτερικό του οικισμού αντιμετωπίζεται με την κατασκευή του παράπλευρου δικτύου και 5 ισόπεδων κόμβων, τριών κυκλικών και δύο κλασσικής μορφής σηματοδοτούμενους.

Η λειτουργική ταχύτητα της οδού υπολογίζεται στα 80 χλμ/ώρα όμως καθορίζεται από το όριο ταχύτητας των 50 χλμ/ώρα ως αστική αρτηρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ