Ειρηνοδικείο ταλαιπωρίας στην Κόνιτσα

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ιωάννα Πάλλα ο βουλευτής του νομού Γιώργος Αμυράς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας λόγω απουσίας του Ειρηνοδίκη που είχε ως αποτέλεσμα την ατέρμονη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του Κτηματολογίου.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, τον περασμένο Οκτώβρη, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή δήλωνε: «Αν είσαι κάτοικος ενός από τα 42 χωριά της Κόνιτσας ή έχεις κτήματα στην περιοχή και θέλεις να τα εντάξεις στο Κτηματολόγιο μέσω ένορκης βεβαίωσης δύο μαρτύρων στο Ειρηνοδικείο, έχασες! Ειρηνοδίκης θα εμφανιστεί για μία μέρα στις 27 Νοεμβρίου 2019 ενώ η διαδικασία του Κτηματολογίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019».

Η ανταπόκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα ήταν άμεση. Με γραπτή Απάντηση (217/4.12.2019) στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή τον ενημέρωσε ότι στο Ειρηνοδικείο Κόνιτσας προβλέπεται μία οργανική θέση Ειρηνοδίκη ή οποία είναι καλυμμένη και ότι ο Διευθύνων το εκάστοτε Πρωτοδικείο Πρόεδρος Πρωτοδικών είναι αρμόδιος για την υπηρεσία όλων των Ειρηνοδικών της περιφέρειάς του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ