ΕΙΝΗ: Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

«Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων…» Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου οι οποίοι τοποθετούνται για πρώτη φορά επίσημα από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και καλούνται να διαχειριστούν την επιδημία.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών με μία εκτενή ανακοίνωση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Κέντρα Υγείας και υπογραμμίζει πως «δεν επιδιώκουμε τον πανικό αλλά με ψυχραιμία και με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα περιθάλψουμε όσους θα προσβληθούν από κορωνοιό και θα χρειαστούν νοσηλεία αλλά και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν σχετίζονται με την επιδημία».

Η ΕΙΝΗ παρουσιάζει αναλυτικά την κατάσταση στα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει επάρκεια σε εξοπλισμό ασφάλειας, υποδομές σε κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ και να γίνουν άμεσα προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

Εκφράζουν την ανησυχία τους από την αναδιοργάνωση στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με συρρίκνωση κλινικών και αποτροπή εισαγωγών καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη πίεση τα υπόλοιπα νοσοκομεία ή σε επιβάρυνση της υγείας ασθενών.

Για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα ζητούν ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ για το νοσοκομείο της Πρέβεζας σημειώνουν ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι χώροι του.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών διαπιστώνουν ελλείψεις σε υλικά προστασία ενώ ζητούν ιδιαίτερα μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων στις ΤΟΜΥ και στα Κέντρα Υγείας, μονάδες στις οποίες απευθύνεται σε πρώτη φάση ο πολίτης.

Η ΕΙΝΗ ευχαριστεί όσους εργάζονται για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στις Δομές Υγείας ( γιατρούς, Νοσηλευτές, Παραϊατρικό προσωπικό κ.λ.π.)

Θεωρεί θετική την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου στα Νοσοκομεία και ζητά από την Περιφερειάρχη στις συναντήσεις και συνεδριάσεις να λαμβάνει υπόψη και την γνώμη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ