ΕΙΝΗ εναντίον μεθοδεύσεων του ΕΟΔΥ

panepistimiako nosokomeio

Την πρακτική και τη μεθόδευση του ΕΟΔΥ καταδικάζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, η οποία τοποθετείται με ανακοίνωσή της έστω και με μικρή χρονική καθυστέρηση.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΗ με την οποία υπερασπίζεται πλήρως την λειτουργία του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας μετά την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους από τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Καταδικάζουμε τη μεθόδευση απαξίωσης της αξιοπιστίας του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας στον πόλεμο κατά της πανδημίας COVID-19 στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. Η συγκεκριμένη μεθόδευση του ΕΟΔΥ έπεσε βέβαια στο κενό, γιατί η επιστημονική αλήθεια έστω και καθυστερημένα δεν μπορεί να αποκρυφτεί.

 Η εμπειρία και η πολύμηνη προσφορά του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΠΓΝΙ, που λειτουργεί σαν κέντρο αναφοράς για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 σε όλη την Ήπειρο βασίστηκε στην άρτια επιστημονική κατάρτιση και την αυταπάρνηση – παρά τις αντιξοότητες – όλου του προσωπικού. Των Πανεπιστημιακών συναδέλφων, των γιατρών του ΕΣΥ και όλου του λοιπού επιστημονικού ή άλλου προσωπικού.  Όλοι τους έδιναν και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους να υποστηρίξουν επιστημονικά τον αγώνα κατά της πανδημίας.

Στον αγώνα αυτό τιμάμε και αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη συμβολή  της  Διευθύντριας του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας  Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κας Κωνσταντίνας Γκαρτζονίκα, που με τις άοκνες προσπάθειες και με αυτοθυσία λειτούργησε αποκλειστικά με γνώμονα να εργάζεται και να διασφαλίζει επιστημονικά  το υψηλότερο επίπεδο ελέγχου για τον ιό, δίνοντας αξιόπιστα και μη επιδεχόμενα αμφισβήτηση αποτελέσματα.

Τέλος εκφράζουμε τα εύλογα ερωτηματικά μας για τη μη στήριξη του ρόλου του εργαστηρίου από τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ στην προερχόμενη από οποιονδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ