Εγνατία ΑΕ προς Περιφέρεια… “Πληρώστε εσείς για να κατασκευάσουμε εμείς..”

Μπορεί μία Ανώνυμη Εταιρεία, ακόμη και αν ανήκει στο κράτος, να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες; Στην περίπτωση της Εγνατίας ΑΕ μπορεί, καθώς η ίδια κρίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως την Περιφέρεια Ηπείρου και να εκτελέσει έργο για λογαριασμό της δεύτερης! Η Περιφέρεια εδώ και αρκετό καιρό έχει εκπονήσει τις μελέτες για την σύνδεση μεταξύ του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ) και της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή της Γκρίκας.

Οι μελέτες αυτές κατατέθηκαν στην Εγνατία ΑΕ προκειμένου να τύχουν πιθανών παρατηρήσεων καθώς αφορούν στην σύνδεση του μεγάλου οδικού άξονα.

Η απάντηση που έλαβε η Περιφέρεια μάλλον δεν έχει προηγούμενο και δύσκολα θα βρει και επόμενο!

Κι αυτό γιατί η εταιρία δεν περιορίζεται σε παρατηρήσεις και απόψεις επί της μελέτης αλλά απαιτεί επί της ουσίας να είναι αυτή που θα δημοπρατήσει, θα επιβλέψει και θα υλοποιήσει το έργο, το οποίο όμως θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου!

Ωσάν η Περιφέρεια, που υλοποιεί τα μεγαλύτερα έργα του ΕΣΠΑ στην περιοχή να μην έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει έναν οδικό κόμβο!

“Όσον αφορά στον έλεγχο και έγκριση του συνόλου των μελετών θα πρέπει να δρομολογηθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της “Εγνατία Οδός ΑΕ”. Στην προγραμματική σύμβαση θα περιλαμβάνεται και το σύνολο των διαδικασιών υλοποίησης του έργου, ήτοι δημοπράτησης, ανάθεσης, διαχείρισης, επίβλεψης και παρακολούθησης της κατασκευής του από την Εγνατία ΑΕ, υπό την προυπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί από πλευράς η απαιτούμενη χρηματοδότηση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο με το οποίο απάντησε η Εγνατία!

Στην Περιφέρεια Ηπείρου πάντως άλλο, ανάλογο προηγούμενο δεν έχουν… Κι ακόμη αναρωτιούνται αν οι υπεύθυνοι της Εγνατίας ΑΕ έχουν καταλάβει που αρχίζει και που τελειώνει ο ρόλος τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ