Έγκριση μελετών, στο Ταμείο Ανάκαμψης το Τζαμί Καλούτσιανης

tzami kaloutsianis apokatastasi

Στην έγκριση της μελέτης εφαρμογής αρχιτεκτονικής και στατικής για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Καλούτσιανη, προχώρησε η Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για το Τζαμί Καλούτσιανης και με την έγκριση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη και την χρηματοδότηση των έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και έναν χρόνο περίπου το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τις μελέτες για το Τζαμί και τα έργα αποκατάστασης ωρίμασε η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνδρομή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μάλιστα είχαν εγκριθεί με επαίνους από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η έγκριση της μελέτης εφαρμογής αποτελεί το τελευταίο βήμα κι αυτό που δίνει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση του έργου.

Το Τζαμί της Καλούτσιανης ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια των Ιωαννίνων που χαρακτηρίστηκε μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού και ήδη είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος από το 1925, ενώ από το 2005 ανήκει στην ιδιοκτησία του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ