Εγκλωβισμένοι στην Κακαβιά για ώρες… Το μεσημέρι έφυγαν για Αλβανία

AL_KAKABIA_A2

ΦΩΤΟ- Σε εξαιρετικά σοβαρό εξελίχθηκε το θέμα με τους δεκάδες Αλβανούς που έφτασαν χθες το απόγευμα από την Αθήνα και αναχώρησαν το πρωί από τα Γιάννινα για την Κακαβιά. Παρότι υπήρξαν συνεννοήσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας για να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους, αυτές προς το παρόν δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έτσι οι 54 συνολικά Αλβανοί παραμένουν στον Ελληνικό Μεθοριακό Σταθμό καθώς οι Αλβανοί αρνούνται ακόμη και να περάσουν στην «ουδέτερη» ζώνη.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται και άλλες αφίξεις Αλβανών καθώς λήγουν οι άδειες παραμονής τους στην χώρα μας και υποχρεωτικά πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AL KAKABIA A2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AL KAKABIA A3

Για το θέμα που έχει ανακύψει αιφνίδια στην Κακαβιά έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης η οποία αναμένεται να δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις. Τελικά αργά το μεσημέρι και μετά την παρέμβαση του Υπουργείου οι Αλβανοί αναχώρησαν προς την χώρα τους. 

Οι Αλβανοί ταξίδεψαν από την Αθήνα με λεωφορεία έχοντας χαρτί για επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Ωστόσο τα σύνορα είχαν κλείσει με απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης και απαιτούνταν έγγραφη βεβαίωση Πρεσβείας ή Προξενείου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ