Εγκληματική οργάνωση δρούσε με μοτοσικλέτες!

MIARHS_BΕξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που μετέφερε, με  μοτοσικλέτες, αλλοδαπούς από την Ελλάδα με σκοπό την προώθησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που έγινε συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσπάθησαν να προωθήσουν δύο Αφγανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με μοτοσικλέτες, σε χώρα  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Ρουμανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα),  38 και 41 ετών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο τις δύο μοτοσικλέτες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των μη νομίμων μεταναστών.

Επίσης, αναζητείται ένα επιπλέον μέλος, Πακιστανικής καταγωγής, του κυκλώματος, που προμήθευσε τους αλλοδαπούς με πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι οι μεταφερόμενοι  είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους   το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ ο καθένας.

 Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • δύο (2) πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας.
  • το χρηματικό ποσό  των 600 ευρώ.
  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
  • δύο  (2) μοτοσικλέτες

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία η οποία αποδεικνύει το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ