Έγινε η ανακήρυξη… Οκτώ υποψήφιοι για την Περιφέρεια, 35 για τους Δήμους των Ιωαννίνων!

Οκτώ παρατάξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, εννέα στο Δήμο Ιωαννιτών και δεκάδες άλλες στους υπόλοιπους Δήμους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Στην συνέχεια εκπρόσωποι από κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων παρέλαβαν τις αποφάσεις για τις περιοχές τους ώστε με βάση αυτές να ξεκινήσει σταδιακά των τύπωμα των ψηφοδελτίων. Στην τελική ευθεία λοιπόν για την αναμέτρηση που θα αναδείξει την επόμενη Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις Δημοτικές Αρχές των οκτώ δήμων στο Νομό Ιωαννίνων, δεκαοκτώ σε όλη την Ήπειρο.

Στις Περιφερειακές εκλογές οι Ηπειρώτες που θα προσέλθουν στις κάλπες θα πάρουν στα χέρια τους οκτώ ψηφοδέλτια, περισσότερα από κάθε προηγούμενη αναμέτρηση. Αν η εκλογή δεν επιτευχθεί την πρώτη Κυριακή τότε θα επαναληφθεί, όπως και στους Δήμους, την δεύτερη μεταξύ των δύο πρώτων.

Οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι:

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, με επικεφαλής τον Αλέκο Καχριμάνη

Κοινόν των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα

Ήπειρος Όλον, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου

Ορίζοντες Ηπείρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο

Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο

Ανυπότακτη Ήπειρος με επικεφαλής τον Κώστα Νουτσόπουλο

Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο με επικεφαλής τον Κώστα Αναγνώστου.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, οι παρατάξεις είναι επίσης περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Εννιά επικεφαλής διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου, σε μία αναμέτρηση διαφορετική από όσες έχουν προηγηθεί και αμφίρροπη.

Αναλυτικά

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννινα με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα

Γιάννενα- Νέα Εποχή, με επικεφαλής τον Μωυσή Ελισάφ

Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση

Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα,

Ιωάννινα 2023, με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη,

Λαική Συσπείρωση, με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη,

Μέτωπο Δράσης, με επικεφαλής τον Βασίλη Καφαράκη,

Γιάννενα Τώρα με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα.

Στους υπόλοιπους Δήμους

Το προεκλογικό σκηνικό συμπληρώνουν δεκάδες άλλες παρατάξεις και εκατοντάδες υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι στους υπόλοιπους δήμους του Νομού Ιωαννίνων.

Αναλυτικά

Τρεις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για τον Γιάννη Σεντελέ με την παράταξη Σύγχρονος Δήμος, τον Δημήτρη Μήτση με την παράταξη Αλλαγή για τα Τζουμέρκα και τον Λεωνίδα Λεοντάρη με την Λαική Συσπείρωση.

Τρεις επίσης είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Δωδώνης. Ο Χρήστος Ντακαλέτσης με την παράταξη Ενότητα Προοπτικής, ο Κώστας Κατσανάκης με την παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών και ο Τάσος Τόκας με την Λαική Συσπείρωση.

Τρεις οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί στο Δήμο Ζαγορίου. Ο Γιώργος Σουκουβέλος με την παράταξη Ζαγόρι- Νέα Εποχή, ο Λεωνίδας Τσουμάνης με το Όραμα για το Ζαγόρι και ο Βασίλης Σπύρου με την Ενιαία Δημιουργική Κίνηση.

Τέσσερις οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Ζίτσας. Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο, η Έντιμη Πολιτεία με επικεφαλής τον Μιχάλη Πλιάκο, η Αλλαγή Τώρα με τον Γιώργο Ζιάκκα και η Λαική Συσπείρωση με τον Γιώργο Λουρίδα.

Τέσσερις παρατάξεις και τέσσερις υποψήφιοι στο Δήμο Κόνιτσας. Πρόκειται για την Ανασυγκρότηση- Αναγέννηση με επικεφαλής τον Νίκο Εξάρχου, την Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Δημήτρη Σδούκο, την παράταξη «ο τόπος που θέλω να ζω» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό και την παράταξη «ο τόπος μας μπροστά» με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπασπύρου.

Τέσσερις επίσης υποψήφιοι διεκδικούν τον Δήμο Μετσόβου. Πρόκειται για τον Σπύρο Βασιλείου με την παράταξη Δύναμις Δημοτών, τον Κώστα Τζαφέα με την παράταξη Επιλογή ευθύνης, τον Θεόφιλο Σούλτη με την παράταξη Μέτσοβον Νέα Εποχή και τον Απόστολο Μπιτούνη με την παράταξη Προοπτική Ανάπτυξης.

Τέλος πέντε είναι οι παρατάξεις και πέντε οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Πωγωνίου. Πρόκειται για τον Γιάννη Νικόπουλο με την παράταξη Για το Δήμο Πωγωνίου, τον Κώστα Καψάλη με την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, τον Παναγιώτη Καραγιάννη με την Λαική Συσπείρωση, τον Δημήτρη Ντόντη με τη Νέα Εποχή για το Πωγώνι και τον Σταύρο Ζηκόπουλο με την Συμμαχία Πολιτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ