60 ευτυχισμένες μέρες στο Πολυθέατρο

eftixi meres

eftixi meres

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι παραστάσεις για το έργο «60 Ευτυχισμένες μέρες».

Μια συρραφή κειμένων με κύριο άξονα το βιβλίο του Θ.Βαλτινού “Στοιχεία για τη δεκαετία του ’60”. Περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα απο το έργο του Σ.Μπέκετ “ Ευτυχισμένες μέρες” , καθώς και μοιρολόγια για την ξενιτιά της Ηπείρου.

Σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη , τους ρόλους ερμηνεύουν η Πόλυ Ανδρεάδη και ο Αχιλλέας Ράδης ενώ τη μουσική και τα βίντεο της παράστασης επιμελείται ο Γιώργος Ευθυμίου.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 5 εως 28 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Λίγα λόγια για το έργο
Διαπερνά όλη τη δεκαετία του ’60 μέσα απο την αλληλογραφία ανθρώπων της εποχής, αποκόμματα εφημερίδων, διαφημίσεις, πολιτικά γεγονότα και επικεντρώνεται στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος που άκμαζε την δεκαετία αυτή και που βλέπουμε να επανέρχεται σαν πληγή σήμερα.

Είναι μια προσπάθεια διερεύνησης των κοινονικοπολιτικών συνθηκών της εποχής και ανάδειξης των ηθικών της προκαταλήψεων , θέτοντας ταυτόχρονα ένα ανεξάντλητο ερώτημα: Ποιά η πρόοδο που συντελέστηκε από το “τότε” στο “τώρα” (σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ακόμα και πολιτικό επίπεδο);

Μέσα απο τις τεχνικές του “θεάτρου-μοντάζ” στήσαμε μια δραματοποιημένη έρευνα σε σχέση με την κυκλικότητα του χρόνου ,τα deja vu της ιστορίας και την συνεχή ,αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να θεμελειώσει τις ευτυχισμένες του μέρες σ’ ένα πιο στέρεο παρόν, σε μια πιο φιλόξενη πατρίδα.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κλειτσιώτη
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πόλυ Ανδρεάδη, Αχιλλέας Ράδης
Βίντεο & μουσική επιμέλεια : Γιώργος Ευθυμίου
Παραγωγή: Politheatro Ioannina

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από 5 εως 28 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 2651003492/6955416236
Email: politheatro2@gmail.com
Facebook: Politheatro Ioannina
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ