Εφιαλτικές ώρες στην Αλβανία.. Εκτός ελέγχου η πανδημία

covid alvania

Πολύ δύσκολες μέρες πλέον στην Αλβανία. Η πανδημία εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Τμήματα του νοσοκομείου στο Ελμπασάν τέθηκαν εκτός λειτουργίας καθώς γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον ιό ενώ σήμερα κλείνει το Τμήμα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου καθώς καθηγητής του έχει νοσήσει.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της χώρας, για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες ομολόγησε δημόσια ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη χώρα, όπως είναι στα όριά του το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στα Τίρανα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 82 νέα κρούσματα, τα περισσότερα των τελευταίων ημερών όταν ο αριθμός των τεστ είναι περιορισμένος λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λοιμωδών είναι σοβαρή. Ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί και η κατάσταση όσων βρίσκονται σε εντατική θεραπεία επιδεινώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην τακτική ενημέρωση.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 84 ασθενείς και άλλοι 11 είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα προέβη σήμερα σε μία ακόμη δημόσια παρέμβαση επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Κυβέρνηση ωστόσο δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση ενώ δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση επειδή δεν ζητά βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ