Εμπαιγμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

DS_ARTASΣε πρωτοφανές κλίμα και με πρωτοφανείς διαδικασίες έγινε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας και η συζήτηση για το καυτό θέμα της διάθεσης δημοτικής έκτασης. Τα πυρά πλέον δέχεται ο πρόεδρος του σώματος καθώς την ώρα που εξελίσσονταν η συζήτηση και καθώς διαπίστωνε ότι η πρόταση του Δημάρχου δεν θα είχε καμία τύχη, την τροποποίησε χωρίς όμως να αλλάξει την ουσία της.

Η διαδικασία αλλά και η ουσία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Δημοτική Αλλαγή η οποία καυτηριάζει την διακοπή της συνεδρίασης από τα επεισόδια που έγιναν και κάνει λόγο για ένα ακόμη σκαλοπάτι στον κατήφορο.

Στην ανακοίνωση μεταξύ των άλλων σημειώνεται:

Αφού του επισημάναμε ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθεί η πρόταση διάθεσης δημοτικής έκτασης και διαβλέποντας από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων (ακόμη και σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφωνούσαν) ότι η εισήγηση δεν συγκέντρωνε τα απαραίτητα 2/3 των ψήφων, επέλεξε να την αλλάξει -σε βαθμό μη αναγνωρίσεως-, διατηρώντας όμως τεχνηέντως τον τελικό σκοπό της αρχικής πρότασης.

Η πέραν κάθε ερμηνείας εμμονή του στην υπερψήφιση της πρότασης που από κοινού εισηγήθηκαν ο δήμαρχος με το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χρήστο Παπάζογλου, τον οδήγησε μέσα από άλματα λογικής και λεκτικές ακροβασίες, στην άρον-άρον νέα «μεταλλαγμένη» εισήγηση, όπου η «διάθεση δημοτικής έκτασης», μετατράπηκε σε «κατ’ αρχήν παραχώρηση έκτασης», ώστε να αρκεί πλέον –κατά τη γνώμη του- η πλειοψηφία του 50+1.

Η θλιβερή αυτή μεθόδευση αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία εμπαιγμό των θεσμών, των δημοτικών συμβούλων και της τοπικής κοινωνίας, που με ομόφωνη απόφαση και του τοπικού συμβουλίου και της λαϊκής συνέλευσης Καλαμιάς, τάχθηκε αντίθετη στην επίμαχη εισήγηση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ θεωρεί αποκλειστικούς υπεύθυνους, για όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν, το Δήμαρχο Αρταίων και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος απεκδύθηκε τον θεσμικό του ρόλο και εμφανίστηκε ως παραταξιακός εκπρόσωπος. Τέτοιου είδους διαδικασίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τραυματίζουν τον θεσμό, κάνουν δύσπιστους τους πολίτες και τελικά μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ