Δύσκολη η κατάσταση στα Νοσοκομεία

askisi_etoimotitas_p1

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο μέχρι τώρα αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά Covid-19.

Στις Μονάδες Λοιμωδών νοσηλεύονται πάνω από 35 ασθενείς με τις δυνατότητες να είναι οριακές.

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα εξετάζονται διάφορα σενάρια για αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση των διοικητών των δύο νοσοκομείων προκειμένου να εξεταστούν τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο:

  • Η δημιουργία μονάδας Covid-19 στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Στους χώρους μπορούν να αναπτυχθούν οκτώ κλίνες ωστόσο προυπόθεση είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου με τέσσερις τουλάχιστον γιατρούς παθολόγους και πνευμονολόγους.
  • Η μεταφορά περιστατικών της παθολογικής από το Πανεπιστημιακό στο Χατζηκώστα ώστε στο πρώτο να απελευθερωθούν χώροι αλλά και προσωπικό που απαιτείται για τις Μονάδες Λοιμωδών.

Η κατάσταση πάντως είναι δύσκολη αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ