Δύο παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ, αρκετά όχι και πολλά ίσως στη Νέα Δημοκρατία κι…έπεται συνέχεια

DIMOSKOPISIΟι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέμη Ζούνη και Δημήτρης Βαρβαρίγος υπέβαλαν την παραίτηση τους. Ο κ Βαρβαρίγος απέστειλε ήδη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ενώ η Πέμη Ζούνη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοίνωσε την απόφασή της λέγοντας: «Ίσως καλό είναι να σώσει κάποιος την Ελλάδα φεύγοντας και παραδίδοντας την έδρα του».

Ο πρώην υφυπουργός εργασίας Γ. Κουτσούκος είπε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει λέγοντας ότι από τη μία πλευρά της ζυγαριάς έχουμε τη σωτηρία της χώρας και από την άλλη το μισθό των 450 ευρώ για τους νέους.

Αυξάνεται όσο περνά η ώρα ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το πακέτο μέτρων της Τρόικα, παρότι ο πρόεδρος του κόμματος έβαλε θέμα κομματικής πειθαρχίας και προειδοποίησε ότι όποιοι δεν συμμορφωθούν δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Παρά την «αυτονόητη κομματική πειθαρχία» που ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στη βουλή, αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών της, που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το πακέτο μέτρων της τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες», προειδοποίησε ότι όποιοι δεν συμμορφωθούν, δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαφοροποιηθεί από την γραμμή της ηγεσίας οι βουλευτές κκ. Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Πάναγιώτης Μελάς και Γιώργος Βαγιωνάς, Σπύρος Γαληνός, Γιώργος Βλάχος, Γιώργο Καρασμάνη και Ζήζης Τσιγκαλάγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ