Δύο νέοι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

Δύο από τους νεότερους υποψηφίους ευρωβουλευτές περιοδεύουν στην Ήπειρο. Πρόκειται για την Ελευθερία Αγγελή, συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς και τον Μάριο Θεοφιλάτο μέλος της γραμματείας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας και οι δύο μίλησαν σε εκδήλωση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο του πρώην ΕΛΚΕΠΑ και παρόντων κυρίως νέων μίλησαν για το όραμα που έχουν για την Ευρώπη αλλά και για την κρισιμότητα της αναμέτρησης του Μαΐου.

Διακύβευμα των εκλογών, όπως τόνισαν είναι ένα: Πρόοδος ή συντήρηση. Στο πλαίσιο αυτό το προοδευτικό μέτωπο και η ενίσχυσή του αποτελεί την απάντηση στις πολιτικές λιτότητας της Ευρώπης.

Παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να δοθεί μία ισχυρή απάντηση στις δυνάμεις της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της οπισθοδρόμησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Μάριος Θεοφιλάτος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής στο Ρέθυμνο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές.   Εργάζεται ως μουσικός και ηχολήπτης. Συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο στο Εθνικό ωδείο. Κάτοχος διπλώματος αρμονίας και ενοργάνωσης πνευστών οργάνων και τελειόφοιτος του διπλώματος της αντίστιξης.   Είναι μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2005 είναι οργανωμένος στην Νεολαία Συνασπισμού. Mέλος του Δ.Σ της σχολής του από το 2005 μέχρι το 2011 και πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών την περίοδο 2010-11 με την Αριστερή Ενότητα.

Η Ελευθερία Αγγελή γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βύρωνα, από όπου και τελείωσα το Λύκειο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές MSc International Banking and Finance στο University of Strathclyde στη Γλασκώβη το 2015.  Από το 2016 είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο και ασχολείται κυρίως με την Περιφερειακή ανάπτυξη και τους Προϋπολογισμούς. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, μέλος της Επιτροπής Διεθνών σχέσεων και Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από το 2016.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ