Δύο νέα προγράμματα για ανέργους

ANERGIA_2Δυο νέα προγράμματα με στόχο τη μείωση της ανεργίας των νέων, την επέκταση του εργοσήμου, καθώς και τρόπους προώθησης προγραμμάτων των πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ μέσω ΟΑΕΔ, έθεσε υπόψη των κοινωνικών εταίρων ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Πρόκειται, για ένα πρόγραμμα stage στον ιδιωτικό τομέα (απόκτησης εργασιακής εμπειρίας) για νέους που θα αμείβονται με 500 ευρώ/μηνα για 4-5 μήνες εργασίας. Στο πρόγραμμα αυτό θα επιδοτείται η ασφάλεια της υγείας όμως όχι της σύνταξης, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ.

Το δεύτερο, αφορά την επιδότηση 7.000 νέων με 10.000 ευρώ προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Την έντονη διαφωνία της με την ανασφάλιστη εργασία, καθώς και την επέκταση του εργοσήμου εξέφρασε εκ μέρους της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος, Γιάννης Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για κύμα απολύσεων, προκειμένου να προσληφθούν, νέοι, φθηνότεροι εργαζόμενοι.

Στον αντίποδα, οι εργοδοτικοί φορείς χαρακτήρισαν θετικά τα νέα πρόγραμμα, που στόχο έχουν την ανάσχεση της ανεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ενημερώνοντας τους φορεείς για τη δυσκολία με την οποία κάθε μήνα ο οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες για επιδόματα ανεργίας.

Μεγάλη ευθύνη για την οικονομική αυτή κατάσταση του ΟΑΕΔ έχει το ΙΚΑ, το οποίο χρωστάει στον Οργανισμό 8 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ