Δριμύ κατηγορώ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου στρέφεται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου με την οποία συνέστησε σε όλα τα μέλη του να είναι προσεκτικά σε αναρτήσεις σχετικές με τον κορωνοιό αλλά και οι δηλώσεις του Προέδρου των Εργαζομένων Γιώργου Φλούδα σε τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών.

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ,  ο οποίος  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ούτε λίγο ….ούτε πολύ παρουσίασε μια εικονική  πραγματικότητα, λέγοντας ότι η 6η ΥΠΕ και το ΠΓΝΙ είναι πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και στην προετοιμασία και στην εξασφάλιση των όρων να δοθεί η μάχη με όλα τα διαθέσιμα για τους υγειονομικούς όπλα.

Δήλωση που ακολούθησε την προ 15μέρου δημόσια δήλωση,  ότι με «παρέμβασή  του»  έρχεται υγειονομικό υλικό και προσωπικό στο ΠΓΝΙ, που ακόμη …..βρίσκεται στο δρόμο. Κάλεσε  μάλιστα να μην δίνει κανείς σημασία σε όσους αναδεικνύουν ελλείψεις, προβλήματα και αστοχίες διότι αποτελούν «λύκους που στην αναμπουμπούλα χαίρονται» και να εμπιστεύονται τον ίδιο, μάλλον  διότι το παραμύθι του είναι ευχάριστο ….κάτι σαν την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα αναφέρει ότι «ηανακοίνωση express που δεν γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου, αποτελεί μνημείο παρέμβασης στην ελευθερία έκφρασης, που δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση πέτυχε το κατασταλτικό της στόχο. Ευελπιστούμε για τελευταία φορά. Αποτελεί επίσης  κορυφαία στιγμή αποκάλυψης ότι συνάδελφοι επιστήμονες, όπως η πρόεδρος του ΙΣΙ και πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του ΠΓΝΙ,  λειτουργούν με κίνητρο την  συγκάλυψη της επικίνδυνης καθυστέρησης στην στελέχωση των νοσοκομείων και της  θωράκισης των συναδέλφων με τα πιο αξιόπιστα όπλα από την κυβέρνηση».

Η EINH εκφράζει την ανησυχία της για την έλλειψη προσωπικού και μέσων προστασίας ειδικότερα εκείνων που παρέχουν υψηλή προστασία, στα νοσοκομεία της Ηπείρου.     Ανεξάρτητα από τον  σχεδιασμό στα χαρτιά που έχουν οι διοικήσεις,  κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη του προσωπικού και  των υλικών μέσων στα νοσοκομεία. Χωρίς επαρκή στελέχωση στα ΤΕΠ στα ειδικά τμήματα  λοιμωδών και στις ΜΕΘ που στήνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ